Open the app

7.E.3Fault: Serve Hits Permanent Object

If your serve hits a permanent object, such as a wall or fence, before landing, you lose the rally.

Show me on the court

Which side do I serve from?Serve clips the netServe lands on the centerlineServe into the wrong court

Myths about this

“If a serve touches the net, you replay it.”
See Rule 7.E.3 in the official 2026 Rulebook ↗