Open the app

7.E.5Fault: Serve Hits Receiver or Receiver’s Partner

If your serve hits the receiver or their partner (or what they wear or carry) before it lands, the receiving side loses the rally.

Show me on the court

Which side do I serve from?Serve clips the netServe lands on the centerlineServe into the wrong court

Myths about this

“If a serve touches the net, you replay it.”
See Rule 7.E.5 in the official 2026 Rulebook ↗