Open the app

5.BDoubles

In doubles, both partners serve before the serve goes over, with one exception at the start of each game. In the first service turn of a game, only one player serves.

Show me on the court

Side out: who serves next?Calling the score as server twoFirst rally of a doubles gameThe wrong player returns serveServed from the wrong side

Myths about this

“In doubles, both partners serve at the start of every game.”“After a side out, the player who did not serve last time must serve.”

Inside this rule

See Rule 5.B in the official 2026 Rulebook ↗